Google İngilizce Öğrenenler İçin Yapay Zeka Desteği Sunacak

yazar:

kategori:

Ünlü bilişim devi Google, yapay zeka yardımı ile İngilizce öğrenenler için kolaylık sunmaya hazırlanıyor. Özellikle İngilizce dünya çapında konuşulan ve pek çok alanda da temel dil kabul edildiği için İngilizce bilmek de kişilere önemli bir beceri olarak yansıyor. Haliyle İngilizce öğrenmek isteyenlerin sayısı da bu kapsamda önemli artış gösteriyor. Daha önceleri İngilizce öğrenmek görece zorken şimdi yapay zeka gibi teknolojiler sayesinde İngilizceyi öğrenmek de daha kolay hale gelmiş durumda. Google da bu kapsamda İngilizce öğrenmek isteyenler için önemli bir kolaylığa imza atmaya hazırlanıyor.

Google İngilizce’de Yapay Zekadan Destek Alacak

Yapay zeka hayatımıza girdiğinden beri pek çok konuda yardımcı oluyor. Özellikle yapay zeka dil programları dil öğrenme becerilerini de hem kolaylaştırıyor hem de zahmetsiz hale getiriyor. Çünkü yapay zeka dil öğrenme uygulamaları temel olarak kullanıcıların sözcük dağarcıklarının gelişmesine, dil bilgisi kurallarını öğrenmelerine ve konuşma becerilerinin de gelişmesine destek sunuyor. Örnek olarak dil öğrenme uygulamaları bu kapsamda kullanıcıların dil bilgisini ve konuşma becerilerini zahmetsiz bir şekilde eksiksiz öğrenmelerinde yardımcı oluyor.

Google ise bu konuda önemli bir adım atarak kullanıcıların yapay zeka ile dil bilgilerini geliştirmeleri için avantaj oluşturuyor. Firma, arama kısmında İngilizce öğrenenler için şimdilik konuşma pratiği aracını test ediyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar arama ekranında İngilizce pratiği de yapabilecekler. Esasında Google tarafında bu özellik İngilizce öğrenmekten daha çok İngilizce becerilerini geliştirmek için tasarlanmış durumda.

Bazı Latin Amerika ve Asya ülkelerinde test edilmeye başlanan özelliğin yakın zamanda tüm dünya genelinde kullanıcılara sunulacağı tahmin ediliyor. Fakat bu özellikten yararlanmak için Search Labs’e kayıt olmak da gerekiyor. Haliyle kayıt taşımayan veya misafir olan kullanıcılar yapay zeka ile dil öğrenme konusunda aradıklarını bulamayacaklar.

Bu gelişme Google’ın kullanıcı deneyimini geliştirmesini sağlarken aynı zamanda İngilizce öğrenmek isteyenler için de becerilerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için etkili bir sonuç verecek gibi duruyor.

Apple Safari’ye Yapay Zeka Özelliği Ekliyor

Bir diğer önemli yapay zeka gelişmesi de Apple tarafından geldi. Özellikle son günlerde adından yapay zeka ile sıklıkla bahsettiren Apple şimdi de popüler tarayıcısı Safari’yi yapay zeka destekli hale getirmeye odaklanmış durumda. İOS 18 ile birlikte tarayıcıya bu özelliğin eklenmesi bekleniyor.

Zeki arama özelliği olarak tanıtılan özellik Safari’de web sayfalarındaki içerikleri özetleme imkanı sunacak. Altyapı olarak ise Apple kendi yapay zeka dil modeli LLM’i tercih edecek. Buna göre de sayfalardaki konular ve anahtar kısımlar algılanarak özet olarak tanıtılmış olacak. Özellikle Apple kendi dil modelini kullanacağı için bu özelliğin Safari’de çok verimli olarak çalışması bekleniyor.

Diğer bir beklenen özellik ise web silgi özelliği ile ilgili olacak. Bu da web sayfalarında istenmeyen reklamların, görsellerin ve metinlerin kolay şekilde kaldırılmasını sağlayacak. Özellikle silinmiş olan kısımlar hatırlanacağı için web sayfasını tekrar ziyaret ettiğinizde son silinen haliyle kullanıcının karşısına sayfa çıkmış olacak.

Bununla birlikte Safari’nin kullanıcı arayüzünün de değişmesi bekleniyor. Özellikle yeni sayfa kontrol menüsünün kullanıcılara kolaylık sunması hedefleniyor. Burada yapay zeka özelliklerinin yanı sıra yakınlaştırma seçenekleri, içerik engelleme, gizlilik ayarları, sayfa içinde metin arama, okuyucu modu gibi ek özellikler de yer almış olacak. Bir sonraki yıl ise Apple tarayıcıya güçlü bir görsel arama özelliği de eklemeyi planlıyor. Yapay zekadan destek alacak görsel arama özelliği daha doğru ve kesin sonuçlar vererek alakasız görselleri göstermeyecek.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir