Google, eski model Android telefonları daha iyi desteklemek amacıyla Android 10 işletim sistemine yönelik Gemini güncellemesini yayınlıyor.

Google Eski Android Cihazlar İçin Yapay Zeka Desteği Getiriyor

yazar:

kategori:

Google, eski model Android telefonları daha iyi desteklemek amacıyla Android 10 işletim sistemine yönelik Gemini güncellemesini yayınlıyor. Eski Android sürümlerine destek vermekte olan Google’ın Gemini uygulaması, şimdi Android 10 işletim sistemine sahip cihazlarda da kullanılmaya başlandı. Daha önceden yalnızca Android 12 ve üstü sürümleri destekleyen Gemini uygulamasının, kullanıcılar tarafından sorunsuz bir şekilde çalıştığı bildiriliyor. Google, Android Gemini platformuna, arka planda çalışan uygulamalar için yüzen pencere gibi yeni özellikler eklemeyi planlıyor ve bu özellikler arasında gerçek zamanlı üretim ve zamanlama fonksiyonları da bulunuyor.

X platformundaki bazı kaynaklara göre, kullanıcı Sumanta Das, Android 10 işletim sistemli cihazında Gemini uygulamasının “mükemmel bir şekilde çalıştığını” ifade etmiş. Bu bilgi, APK Mirror’un kurucusu Artem Russakovskii tarafından onaylandı. Russakovskii’ye göre, en yeni Gemini güncellemesi ilk defa Android 10 ve 11 işletim sistemlerini destekliyor; önceki sürümler sadece Android 12 ve daha yeni sürümler için geçerliydi.

9to5Google’ın yaptığı testlere göre, Android 10 işletim sistemli bir Pixel cihazda Gemini uygulaması, Android 14 ile aynı düzeyde işlevsellik sağlıyor. Google, bu genişletmeyi duyurmadı, ancak şirketin yapay zeka destekli hizmetlerini daha geniş bir cihaz yelpazesine sunmayı amaçladığı anlaşılıyor.

Mevcut Gemini Yapay Zeka Asistanı, tüm yapay zeka tabanlı işlemleri ve temel cihaz fonksiyonlarını yönetebilmesine rağmen, henüz üçüncü parti uygulamalara erişimi bulunmuyor. Örneğin, WhatsApp üzerinden mesaj göndermek isteyen kullanıcılar, bu işlemi gerçekleştirmek için Google Asistan’a yönlendiriliyor. Şirketin Yapay Zeka Asistanını geliştirmeye devam ettiği ve yakın zamanda Gemini’nin Spotify ve YouTube Müzik gibi üçüncü parti uygulamalar üzerinden müzik çalma yeteneğine kavuşabileceği belirtiliyor. Son yapay zeka haberlerinden olan Financial Times vee OpenAI İşbirliği yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir