Elon Musk’ın yapay zeka odaklı yeni girişimi X.AI Corp, fon toplama sürecinde büyük bir başarı elde ederek dikkatleri üzerine çekti.

Elon Musk’ın Yapay Zeka Şirketi x.AI Başarısıyla Dikkat Çekiyor

yazar:

kategori:

Elon Musk’ın yapay zeka odaklı yeni girişimi X.AI Corp, fon toplama sürecinde büyük bir başarı elde ederek dikkatleri üzerine çekti, parlak bir başlangıç için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Yapay zeka sektöründe öncü olmayı hedefleyen Elon Musk, ses getirecek yeni bir şirketin temellerini atıyor. Henüz kuruluş aşamasında olan X.AI Corp, Elon Musk gibi bir vizyoner ismin liderliğinde olduğu için zaten sektörde adından söz ettiriyor. Fon toplama sürecinde olan şirket, bu aşamada ciddi bir sermaye biriktirdi.

Bloomberg’in son raporlarına göre, X.AI fonlama sürecini tamamladığında şirketin piyasa değeri 24 milyar dolara ulaşacak. Sadece bir hafta önce bu değer 18 milyar dolar civarındaydı. Şirketin bu hızlı değer artışı, olağanüstü bir giriş için tüm koşulların olgunlaştığını işaret ediyor.

X.AI Corp’un bu yüksek piyasa değerine ulaşmasının iki ana nedeni var. İlki, kuşkusuz Elon Musk. Tesla ve SpaceX gibi devrim yaratan projelerle yatırımcılara büyük kazançlar sağlayan Musk, son zamanlarda bazı prestij kayıpları yaşasa da yatırımcıların güvenini koruyor. İkinci neden ise Musk’ın Twitter/X gibi veri zengini bir platformun sahibi olması. Yapay zeka gelişimi için kritik olan veriye erişim, X.AI’yi diğer yapay zeka şirketlerinden bir adım öne çıkarıyor. Yeni yapay zeka araçlarını tanıttığımız Meta Yapay Zeka Alanında Yeni Aracı Chameleon’ı Sunuyor haberimize göz atabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir