OpenAI, ChatGPT teknolojisini bütünleştireceği yeni bir arama motoru geliştirerek Google’ın pazar liderliğine meydan okuyor.

ChatGPT Destekli Arama Motoru İle Google’ın Hakimiyeti Sarsılıyor

yazar:

kategori:

OpenAI, ChatGPT teknolojisini bütünleştireceği yeni bir arama motoru geliştirerek Google’ın pazar liderliğine meydan okuyor.

ChatGPT, OpenAI tarafından yaratılan ve kısa sürede internet üzerinde geniş çapta ilgi gören bir yapay zeka uygulamasıdır.

Kullanıcılar tarafından Google Arama’ya kıyasla daha etkili ve bilgi dolu bulunan ChatGPT, gerçekçi ve akıcı diyaloglar kurma yeteneğiyle öne çıkıyor.

OpenAI, ChatGPT’nin yapay zeka altyapısını temel alarak Google’a alternatif olabilecek yeni bir arama motoru üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Firma, yapay zeka tabanlı bu arama motorunu 13 Mayıs Pazartesi günü tanıtmayı hedefliyor, böylece Google ile olan rekabeti daha da alevlendiriyor.

OpenAI’nin geliştirdiği bu yeni arama motoru, ChatGPT’nin internet üzerinden doğrudan bilgi toplama ve alıntı yapma kabiliyetlerini genişletecek bir ChatGPT ürünü olacak.

The Information’ın son raporlarına göre, OpenAI’nin bu yeni arama motoru, büyük ihtimalle Microsoft’un Bing arama motoru altyapısını kullanacak.

Google, bugüne kadar kendisine ciddi bir rakip bulamamıştı. Ancak yapay zeka teknolojilerindeki hızlı ilerleme, bu durumu değiştirebilir.

ChatGPT gibi sohbet robotları, kullanıcıların tüm sorularına cevap verebilme kapasitesine sahip. Bu da, gelecekte arama motorlarına olan talebin azalabileceğine işaret ediyor.

Google, yapay zeka üretimi içerikler ve SEO kullanımıyla dolu düşük kaliteli web siteleri yüzünden son zamanlarda kalitesiz sonuçlar sergilemekten dolayı eleştiriliyor. Yapay Zeka Maaşları Yükseltiyor yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir