Apple, M4 çipinin lansmanını yaparak, bu çipin yenilenmiş iPad Pro serisinde yer alacağını duyurdu.

Apple Yeni M4 Çipi ile Yapay Zeka Performansını Artırıyor

yazar:

kategori:

Apple, M4 çipinin lansmanını yaparak, bu çipin yenilenmiş iPad Pro serisinde yer alacağını duyurdu. M4 çipi, iPadOS’ta yapay zeka tabanlı uygulamaların ve genel performansın iyileştirilmesine yönelik tasarlanmıştır.

Daha önce sizlere aktardığımız üzere, Apple’ın yeni iPad modellerini tanıtacağı etkinlik 7 Mayıs’ta gerçekleşecek. Bu etkinlikte, güncellenmiş iPad Air ve iPad Pro modelleri tanıtıldı. Apple, “Let Loose” adlı etkinlikte, beklenmedik bir hamleyle yeni M4 çipini de sergiledi.

Yenilenen iPad Pro serisinin, Apple’ın en son çipi M3 ile gelmesi beklenirken, şirket etkinlik sırasında M4 çipi ile geleceklerini açıkladı.

Genellikle M serisi işlemcilerin önce MacBook modellerinde kullanıldığını hatırlatmakta fayda var. Şimdiyse, bir M serisi çipin ilk defa bir iPad modelinde kullanıldığına şahit oluyoruz. Apple’ın geliştirdiği M4 çipi, iPadOS’taki yapay zeka işlemlerine ve performans artışına odaklanmış durumda.

Apple, M4 çipinin yeni Neural Engine ile yapay zeka işlemleri için oldukça güçlü olacağını ifade etti. M4 çipi, 38 trilyon işlem kapasitesine sahip. Apple’a göre, saniyede 38 trilyon işlem yapabilen bu teknoloji, mevcut yapay zeka destekli PC’lerdeki nöral işlem birimlerinden daha hızlı. M4’ün yapay zeka yeteneklerinin, özellikle Final Cut Pro gibi uygulamalarda ön plana çıkması bekleniyor.

10 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU içeren M4 çipi, 3 nanometre teknolojisi kullanılarak üretildi. Apple’ın belirttiğine göre, M4 çipi M2’ye kıyasla %50 daha iyi CPU performansı sunuyor. GPU performansı açısından ise, M4’ün M2’ye göre dört kat daha hızlı olduğu görülüyor.

M4 çipi ile donatılmış yeni iPad Pro modelleri piyasaya sürüldü. M4 çipinin gelecekte hangi Apple ürünlerine güç vereceğini zamanla öğreneceğiz. M4 çipi hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Gündemdeki sıcak konulardan Yapay Zeka Ev Hanımlarının Hayatını Kolaylaştırıyor yazımızı inceleyebilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir