Claude 3 AI model serisinin yaratıcısı Anthropic, iOS için yeni bir uygulama piyasaya sürdü.

Anthropic Claude AI İçin Yeni iOS Uygulamasını Duyurdu

yazar:

kategori:

Claude 3 AI model serisinin yaratıcısı Anthropic, iOS için yeni bir uygulama piyasaya sürdü ve kullanıcıların model erişimini paylaşmalarını sağlayacak ikinci bir premium katman ekledi.

Claude mobil uygulaması, bir sohbet robotu olarak işlev görebilir ve kullanıcılar, “görüntü analizi” amacıyla fotoğrafları doğrudan uygulamaya yükleyebilirler. Daha önce, Claude yalnızca Anthropic’in Claude.ai web sitesi ve Amazon Bedrock, Hugging Face veya Microsoft Azure gibi üçüncü taraf model kütüphaneleri üzerinden erişilebilirdi.

Anthropic’in ürün yöneticisi Scott White, birçok Claude kullanıcısının yapay zeka modellerine mobil web aracılığıyla eriştiğini ve bu durumun Anthropic’i Claude.ai’nin bir uygulama versiyonunu sunmaya ittiğini belirtiyor. Şirket, yakın zamanda Android için de bir versiyon yayınlamayı planlıyor.

Ancak Anthropic, mobil uygulama alanında biraz geç kalmış görünüyor. OpenAI’nin ChatGPT’si gibi rakipler, zaten uzun süredir mevcut olan mobil uygulamalara sahip; Google tarafından geliştirilen Gemini, iPhone kullanıcıları için Google uygulamasında ve Android için özel bir uygulamada yer alıyor. Ayrıca, yapay zeka tabanlı arama platformu Perplexity’nin de bir mobil uygulaması bulunuyor.

Claude uygulaması, Anthropic’in Claude 3 AI modellerine erişim sağlayacak ve uygulama, ücretsiz kullanıcılar, Claude Pro aboneleri ve yeni tanıtılan Claude Team planı dahil olmak üzere tüm kullanıcılar için ücretsiz olacak.

Anthropic, bu ay içinde tanıttığı Team planının, aylık 30 ABD doları karşılığında bir gruptaki en az beş kişiye Claude modellerine erişim imkanı sunduğunu açıkladı. Bu plana dahil olan kullanıcılar, Claude’u geliştirmeye başladıklarında, bunu diğer kullanıcılarla paylaşabilecekler. İlk olarak Eylül ayında sunulan Pro planı ise, bireysel kullanıcılara ayda 20 ABD doları karşılığında hizmet veriyor.

Team planına abone olan kullanıcılar, Pro planındaki tüm özelliklere erişebilirler. Pro kullanıcıları, ücretsiz kullanıcılara kıyasla beş kat daha fazla sohbet imkanına sahipken, Team planı aboneleri, Claude modelleri üzerinde daha fazla sohbet sorgusu yapabilirler. Team planı, kullanıcıların Claude sohbet robotu ile uzun metinleri analiz etmelerini ve karmaşık diyalogları sürdürmelerini sağlayacak daha geniş bir bağlam penceresi sunar.

Şirket, ayrıca gruplara daha fazla yönetimsel kontrol imkanı tanıdığını da ifade ediyor. Kullanıcılar, iş veya kişisel kullanım için Claude’u tercih ederken, uygulama içinde Pro aboneliği ile Team planı arasında geçiş yapabilirler. Son günlerde gündemde ses getiren OpenAI ve Microsoft Telif Hakları İhlali yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir