Windows 11’in yapay zeka asistanı Copilot, Android telefonlar üzerinden metin mesajları gönderip almayı mümkün kılan yeni bir güncelleme aldı.

Android Kullanıcıları için Microsoft Copilot AI Yenilikleri

yazar:

kategori:

Windows 11’in yapay zeka asistanı Copilot, Android telefonlar üzerinden metin mesajları gönderip almayı mümkün kılan yeni bir güncelleme aldı. Bu güncelleme, Windows 11 bilgisayarınız ile Android mobil cihazınız arasında kesintisiz bir bağlantı sağlamayı amaçlıyor ve kullanıcı deneyimini büyük ölçüde iyileştirmeyi hedefliyor.

Copilot’un “Telefon” özelliği, Windows 11 kullanıcılarının PC’leri üzerinden Android cihazlarını daha rahat yönetmelerine yardımcı oluyor. Phone Link uygulaması ile entegre çalışan bu özellik, cihazlar arasında veri akışını kolaylaştırıyor ve kullanıcıların PC’leri üzerinden mesajlaşmalarını ve iletişim bilgilerine ulaşmalarını sağlıyor.

Bu özelliği kullanabilmek için, Phone Link uygulamasının etkinleştirilmiş olması gerekiyor. Özelliği aktif hale getirdikten sonra, kullanıcılar Android telefonlarındaki mesajları okuyabilir ve yeni mesajlar yazabilirler. Ayrıca, iletişim bilgilerine kolayca erişebilir ve bu bilgiler üzerinden iletişim kurabilirler.

Windows Latest’e göre, bu eklenti henüz tam anlamıyla işlevsel değil ve Microsoft, mevcut sorunları çözmek için çalışmalarına devam ediyor. Örneğin, telefon görüşmesi başlatma özelliği henüz desteklenmese de, eklenti doğru iletişim bilgilerini sağlamayı başarıyor.

Google’ın Gemini AI uygulaması gibi geniş kapsamlı bir rakip olmasa da, Copilot’un bu basit işlevselliği belirli görevler için odaklanmış durumda.

Microsoft, Copilot’un ileride Android telefonlar ve Windows 11 PC’ler arasında daha gelişmiş özellikler sunacağını belirtti. Yapay zeka, telefonunuzdaki metin mesajları içerisinden önemli bilgileri (örneğin bir yemek rezervasyonu saati gibi) ayıklayabilecek.

Şimdilik sadece Android kullanıcılarına sunulan bu Telefon özelliği, gelecekte iOS cihazlar için de kullanıma sunulabilir. Microsoft’un iPhone kullanıcılarını bu yapay zeka özelliklerinden mahrum bırakmayacağı öngörülüyor, böylece her iki platformun kullanıcıları da Copilot’un sunduğu avantajlardan yararlanabilecek. Son yapay zeka gelişmelerinden Google Chrome Yapay Zeka Özellikleri yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir