Airbnb, müşteri hizmetlerinde yapay zeka kullanımını artırarak kullanıcı tatminini yükseltmeyi amaçlıyor.

Airbnb Platformuna Yapay Zeka Özellikleri Ekledi

yazar:

kategori:

Airbnb, müşteri hizmetlerinde yapay zeka kullanımını artırarak kullanıcı tatminini yükseltmeyi amaçlıyor. Konaklama ve turizm alanında dünya liderlerinden biri olan Airbnb, kullanıcı deneyimini geliştirmek adına yeni bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme, özellikle grup seyahatlerinin planlanmasını ve yönetilmesini kolaylaştırıyor.

Yapay zeka destekli yeni özelliklerle kullanıcılar, grup içi iletişimi kolaylaştırıyor ve seyahat planlamalarını daha verimli hale getiriyorlar. Ev sahiplerine yönelik yenilenen kontrol paneli ve özel deneyimler kategorisi ise Airbnb platformunda daha zevkli bir deneyim sunuyor.

Airbnb’nin kurucu ortağı Nathan Blecharczyk, platformdaki seyahatlerin büyük çoğunluğunun birden fazla kişiyi içerdiğini ve bu kişiler arasındaki karar verme sürecinin yoğun etkileşim gerektirdiğini vurguluyor. Airbnb, müşteri hizmetlerinde yapay zeka kullanımını genişleterek, kullanıcıların daha hızlı ve etkin destek almasını sağlamayı hedefliyor.

Şirket, müşteri hizmetlerinde yapay zeka kullanımını yoğunlaştırıyor ve müşteri desteğini akıllandırmak için bu teknolojiden faydalanıyor, böylece kullanıcılara daha hızlı ve etkili hizmet vermeyi amaçlıyor.

Ayrıca, Airbnb, 2023 Kasım ayında Siri’nin kurucu ortaklarından Adam Cheyer ve Siamak Hodjat’ın kurduğu GamePlanner şirketini 200 milyon dolara satın aldı. Bu satın alma, Airbnb’nin teknolojik altyapısını güçlendirmek ve kullanıcı deneyimini artırmak için yapılan stratejik bir hamle olarak görülüyor. Gündemdeki yapay zeka gelişmelerinden Claude AI İçin Yeni iOS Uygulaması yazımızı okumayı unutmayın.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir