ABD’den Kritik Uyarı

ABD’den Kritik Uyarı: Yapay Zeka 2024 Seçimlerini Tehdit Ediyor

yazar:

kategori:

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, yaklaşan 5 Kasım başkanlık seçiminin güvenliğiyle ilgili önemli bir analiz bülteni yayınladı. Ülke çapındaki kolluk kuvvetlerine gönderilen bu bültende, üretken yapay zekanın seçim güvenliğini ciddi şekilde tehdit edebileceği belirtildi. Özellikle yerli ve yabancı tehdit aktörlerinin, yapay zeka araçlarını kullanarak seçim süreçlerini bozma ve seçim altyapısına saldırma potansiyeli üzerinde duruldu.

Kötü Niyetli Kampanyalar

Bültende, “2024 seçim döngüsü ilerledikçe, üretken yapay zeka araçları, büyük olasılıkla hem yerli hem yabancı tehdit aktörlerine, hızlı gelişen olayları kötüleştirerek, seçim süreçlerini aksatarak veya seçim altyapısına saldırarak müdahale için daha fazla fırsat sağlayacak,” ifadeleri yer aldı. Bu bağlamda, Rusya, Çin ve İran gibi ülkelerin çevrim içi ortamda en karmaşık kötü niyetli etki kampanyalarını geliştirmeye devam ettiği ve bu ülkelerin, ABD izleyicilerini etkilemek için çeşitli taktikler kullanacağı vurgulandı. Özellikle 2024 seçimleri öncesinde bu tür kampanyaların artması bekleniyor.

ABD’den Kritik Uyarı
ABD’den Kritik Uyarı

Toplumsal Güven ve Demokratik Süreçler Tehlikede

Analizde, yapay zeka kaynaklı saldırıların, devlet kurumlarını, toplumsal bütünlüğü ve demokratik süreçlere olan güveni baltalamayı hedeflediği belirtildi. ABD İç Güvenlik Bakanlığı, bu tehditlere karşı proaktif önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines, geçen hafta Senato İstihbarat Komitesi duruşmasında, üretken yapay zekanın tehlikeleri konusunda Kongre’yi uyardı. Haines, yapay zekanın “derin sahtelikler” üretme kapasitesine dikkat çekti. Derin sahtelikler, sahte videolar ve ses kayıtları oluşturarak kamuoyunu yanıltma potansiyeline sahip. Bu tür içeriklerin, politikacıların veya kamuya mal olmuş kişilerin itibarını zedeleyebileceği ve seçmenlerin algılarını manipüle edebileceği belirtildi.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir