Apple’ın iPhone kullanıcıları için ‘tarihi’ olarak adlandırdığı iOS 18 güncellemesi, uzun zamandır beklenen bir özelliği de beraberinde sunacak.

iOS 18 Güncellemesi Yapay Zeka Özellikleriyle Geliyor

yazar:

kategori:

Apple’ın iPhone kullanıcıları için ‘tarihi’ olarak adlandırdığı iOS 18 güncellemesi, uzun zamandır beklenen bir özelliği de beraberinde sunacak. Bloomberg yazarı Mark Gurman, en son haberleri aktardı.

Apple, özellikle iOS 16’dan sonra yazılım alanında önemli adımlar attı. Teknoloji devi, iPhone’u daha kullanıcı dostu ve işlevsel bir hale getirerek dikkatleri üzerine çekti. En son çıkan iOS 17 güncellemesi, bir dizi yenilikçi özellikle kullanıcıların beğenisini topladı. Ancak, asıl yenilikler iOS 18 ile gelecek. Apple’ın ‘tarihi güncelleme’ olarak tanımladığı bu yeni işletim sistemi hakkında yeni bilgiler paylaşıldı.

Mark Gurman, iOS 18 güncellemesiyle ilgili bilgileri düzenli olarak paylaşıyor. Daha önce de doğru tahminleriyle tanınan Gurman, yakın zamanda Power On bülteninde iOS 18’in getireceği yeni bir özelliği daha duyurdu.

Gurman, yeni işletim sistemiyle Mail, Fotoğraflar, Notlar, Fitness gibi birçok yerleşik uygulamanın güncelleneceğini belirtmişti. Uygulamaların daha modüler bir yapıya kavuşacağını ve diğer geliştiricilere de yön göstereceğini ifade etmişti.

Apple ayrıca, geliştiricilerin uygulamalarını şirketin diğer cihazları için daha iyi optimize etmelerine olanak tanımak için bileşen kitaplığını standartlaştıracak.

Son gelişmeye gelince; yapay zeka odaklı iOS 18 güncellemesiyle iPhone kullanıcıları, ana ekranda daha fazla özelleştirme yapabilecekler. Özellikle masaüstü simgelerini istedikleri gibi yukarıdan aşağıya veya soldan sağa serbestçe yerleştirebilecekler.

Yeni işletim sistemi, yapay zeka temelli geliştiriliyor. Bu bağlamda, Siri’nin de aralarında bulunduğu iOS 18 içindeki birçok uygulama, yapay zeka destekli özellikler sunacak. Bu yenilikler, iPhone’lara mobil dünyada yeni bir nefes getirecek.

Ve son olarak, merakla beklenen iOS 18 işletim sistemi, Haziran ayında gerçekleştirilecek WWDC geliştirici konferansında tanıtılacak ve sonbaharda ilk sürümleriyle kullanıcılara sunulacak. Son yapay zeka haberlerinden ChatGPT Heyecanla Beklenen Özellik yazımıza göz atabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir