Dünyanın ilk yapay zeka modeli

Dünyanın İlk Yapay Zeka Modeli Güzellik Yarışması

yazar:

kategori:

Dünyanın ilk yapay zeka modeli güzellik yarışması ‘’ Miss AI ‘’ ‘ yi duydunuz mu? Teknolojiden uzak yaşamak artık imkansız. Yapay zeka ile geliştirilen projeler, yazılan yazılar, basılan kitaplardan sonra yeni bir haber teknoloji dünyasında konuşulmaya başlandı… Dünya Yapay Zeka Oluşturucuları Ödülleri WAICA ve Fanvue iş birliği ile ilk yapay zeka güzellik yarışması düzenleniyor.

Yapay zeka ile oluşturulan kadın modellerin yarışmada buluşması  herkesin dikkatini çekti bile. Bunu reeldeki güzellik yarışmalarıyla karıştırmamak gerek. Yarışmacılarda aranılan özellikler oldukça farklı. Miss AI ‘ya katılacak olan modellerin onlara sorulan sorulara verdikleri yanıt, takipçi sayıları ve sosyal medyadaki duruşları belirleyici olacak. Yapay zeka araçlarının modellerde uygulanma biçimi yarışmadaki en önemli detaylardan… Modellerin elleri, gözleri gibi ayrıntılar yarışmada öne çıkmaları için puan kazandıracak.

Dünyanın ilk yapay zeka modeli

Dünyanın İlk Yapay Modeli İçin Ödül Verilecek Mi?

Yarışma deyince hepimizin aklına ilk gelen bunun bir ödülünün olması gerektiği… Tabi ki birinci, ikinci ve üçüncü için çeşitli ödüller düşünülmüş.

1.  olan yapay zeka modelinin oluşturucusuna 5 bin dolar nakit para ve 3 bin dolar değerinde eğitim programı hediye edilecek. Bunun yanı sıra 5 bin ABD oları değerinde marka tanıtım desteği de sağlanacak.

2. olan yapay zeka modelinin oluşturucusuna ise 500 dolar değerindeki eğitime erişim ve Fanvue’den 2 bin dolarlık promosyon paketi hediye edilecek. Marka tanıtım desteği için ise 2 bin dolar kazanmış olacak.

Son olarak 3. olan yapay zeka modelini oluşturan kişiye 500 dolar değerinde danışmanlık hediye edilecek. Ayrıca Fanvue’den 500 dolarlık promosyon paketi ve bin dolarlık marka tanıtım desteği alma hakkı olacak.

Yapay zeka modeli yarışmasına katılacak olan modellerin %100 yapay zeka olma zorunluluğu var. Aksi takdirde kuralları ihlal edilmiş oluyor. Buradaki asıl maksat yapay zeka modelini en iyi oluşturan kişinin yeteneğini ne derece profesyonel kullanması. Sonuçta ortada somut bir model yok. 

Dünyanın İlk Yapay Zeka Modeli Seçiminde Jüri Kim Olacak?

Yapay zeka ile oluşturulan kadın modellerin jürisi de yapay zeka! Dünya’da ilk kez yapılan yarışma etkinliğin kurucusu tarafından şöyle nitelendiriliyor ‘’ Yapay Zekanın Oscar’ı ‘  Will Monanage’nin Yapay zekanın Oscar’ı vurgusu yarışmaya olan ilginin ve beklentinin yüksek olduğunu kanıtlıyor.

dünyanın ilk yapay zeka modeli yarışması

Yarışmayı düzenleyen Fanvue ise ‘’ ‘Kazananlar sahte güzeller olsa da aslında kazanç elde edenler gerçek hayattaki yaratıcılar.’’’   açıklamasını yaparak yapay zeka modelini oluşturanların hafife alınmaması gerektiğini savunuyor.

Yarışmanın Kazananları Ne Zaman Açıklanacak?

Dünya’da ilk olarak yapılan yapay zeka modeli yarışmasının kazananının açıklanacağı tarih 10 Mayıs! Toplam 20 bin dolarlık ödülün dağıtılacağı yarışma yapay zeka güzellik endüstrisinin miladı diyebiliriz. Çok sayıda yapay zeka modelinin ‘’ Miss AI ‘’ ünvanını almak için rekabet edeceği yarışma dünyada merakla bekleniyor. Yapay zeka kadın görsellerini oluşturan kişilerin 18 yaşın üzerinde olması şartı aranıyor.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir