Apple yapay zeka sektöründe daha büyük bir pay sahibi olmayı hedeflerken derin öğrenme ve verimlilik alanlarında uzmanlaşmış Fransız yapay zeka şirketi Datakaleb’i satın aldı.

Apple Yapay Zeka Sektöründe Fransız Şirketi Datakaleb’i Bünyesine Kattı

yazar:

kategori:

Apple yapay zeka sektöründe daha büyük bir pay sahibi olmayı hedeflerken derin öğrenme ve verimlilik alanlarında uzmanlaşmış Fransız yapay zeka şirketi Datakaleb’i satın aldı. Şirketin bu hamlesiyle hangi yeni projelere imza atacağı şu an için meçhul.

Son dönemde yapay zeka teknolojilerine artan yatırımlarıyla dikkat çeken Apple, iOS 18 ile iPhone’ların zeka kapasitesini artırma planları dahil, bir dizi hedefine ulaşmak için stratejik iş birlikleri ve satın almalar gerçekleştiriyor. En son gelişme olarak, Apple’ın bir Fransız yapay zeka firması olan Datakaleb’i satın aldığı bilgisi paylaşıldı. İşte detaylar…

DatakalebApple’ın bünyesine katılan en yeni şirket oldu. 2024 başında Kanada merkezli DarwinAI’yi satın alan Apple, Aralık 2023’te de Datakaleb’i satın alarak portföyünü genişletti. Bu anlaşmanın detayları daha önceden kamuoyuna duyurulmadığı için satın alma bedeli hakkında net bir bilgi yok. Ancak, satın alma için birkaç milyon euro harcandığı tahmin ediliyor.

Datakaleb, derin sinir ağlarını optimize ederek daha küçük ve verimli hale getirme üzerine çalışan bir firma olarak tanınıyor. Algoritmaları sıkıştırma konusunda uzmanlaşan şirket, bu sayede işlem algoritmalarının enerji tüketimini azaltmayı başarıyor. Google ile anlaşamayan Apple yapay zeka alanında önemli bir adım attı. Yıllık geliri yaklaşık 1 milyon euro olan şirket, 2021 yılında pandemi döneminde bir konser salonunda ziyaretçilerin maske takıp takmadıklarını denetlemek için yüz tanıma teknolojisini kullanmış. Datakaleb’in Apple adına yapacağı çalışmalar henüz netlik kazanmamış olsa da, önümüzdeki haftalarda bu konuda yeni bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor. Yakında çıkacak olan başka bir yapay zekanın özelliklerini öğrenmek için Microsoft VASA-1 yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir